Ädelstenar & Prydnadsstenar av Walter Schumann.

 

EN BOK FÖR ALLA SOM ÄR INTRESSERADE AV ÄDELSTENAR!
Walter Schumanns bok Ädelstenar och prydnadsstenar finns att köpa hos Juvelerare David Harper Drottninggatan 83 i Stockholm.
Förskottsbetalning gäller och priset är 360 kr
Walter Schumanns bok är en klassiker inom guldsmedsbranschen och oumbärlig för alla som är intresserade av ädelstenar, vare sig man arbetar inom branschen eller inte. Sedan första utgåvan 1976 har den passerat miljongränsen i upplaga. Den är översatt till närmare 20 språk. Den upplaga som nu översatts till svenska av Sveriges Gemmologiska Riksförening är den trettonde i ordningen och utkom i Tyskland 2002.
Texten är skriven så att alla kan ha nytta av den, fackmannen såväl som lekmannen. Det inledande kapitlet om uppkomst, egenskaper, förekomster, bearbetning, synteter och imitationer möjliggör en fullständig översikt över världens ädelstenar. Många riktigt fina bilder i färg av vackra ädelstenar.
Med hjälp av bestämningstabeller i slutet av boken kan man identifiera okända stenar. Däremellan presenteras världens alla ädelstenar med många varianter i vackra färgbilder.